2 0 0 8

 • Herfstactiviteit: Biesbosch 2008

  Op 12 oktober 2008 was het zover, er werd een nieuwe weg ingeslagen door de Autobianchiclub. Een herfstactiviteit was aangekondigd tijdens de jaarvergadering, men moest toen maar even bedenken of men iets leuks wist. Al tijdens die vergadering kwam deze activiteit 'boven drijven', Louis en Guus wisten wel een leuke activiteit: een rondvaart in de Biesbosch en daarna het 'Louwman' automuseum bezoeken in het vlak daarbij gelegen Raamdonksveer. Wij waren benieuwd … Uiterlijk 12 uur werden wij verwacht bij de afvaart van rederij Zilvermeeuw, het liefst met een Autobianchi natuurlijk. Van de 21 personen die op dit evenement waren afgekomen waren er toch ook redelijk wat Autobianchi’s en Lancia Ypsilon’s. De Biesbosch is een mooi stukje natuur, veel water uit dit gebied wordt gezuiverd en weer als drinkwater gebruikt. Op deze beetje heiige zondag was er toch veel pleziervaartuig verkeer, men had allemaal het mooie weer verwacht, natuurlijk was het niet echt koud. Na zo’n 2 uur varen mochten wij weer voet aan wal zetten en konden wij via een klein en zeer duidelijk opgestelde routebeschrijving naar het automuseum in Raamdonksveer rijden. Het was een bijzonder en onverwacht mooi automuseum! Uiteindelijk werd deze onvergetelijke dag afgesloten met een heerlijk diner in Geertruidenberg. Louis en Guus: Hartelijk bedankt voor het organiseren van deze formidabele dag!

 

 • Weekend-evenement: Eifel 2008

  Gedurende het weekend van zaterdag 6 en zondag 7 september 2008 vond het Autobianchi Club Nederland Weekend 2008 plaats. Dit jaar bezochten wij de het National Park Eifel, gelegen binnen Duitsland. Op vrijdagavond 5 september 2008 begroetten wij de eerste gasten/leden. Aanvankelijk voorspelde het weer niet veel goeds: het regende pijpenstelen, doch op zaterdag en zondag bleken de weergoden ons goed gezind. Afgezien van een enkele, kleine, (mot-) regenbui bleef het weer goed en konden de 27 deelnemers genieten van een prachtig stukje natuur en gingen de chauffeurs, zaterdag, uit hun dak bij het berijden van de talloze mooie bochten binnen dit unieke natuurgebied. Op zondag stond een bezoek aan de Steenkolenmijn in Valkenburg aan de Geul op het programma. Op de weg naar deze interessante bezienswaardigheid vond nog een kleine tourtocht plaats door het mooie (Belgisch-) Limburgse landschap. Hierna werd dit geslaagde weekend afgesloten in een leuke localiteit tegenover dit museum. Omstreeks 16.30 uur startten de laatste Autobianchi's en gingen allen, na dit geslaagde weekend, huiswaarts...

 • Autobianchi BBQ 2008

  Ook dit jaar hadden Jan en Trudy zich wederom uit de naad gewerkt en zij zorgden wederom dat wij gebruik mochten maken van de inmiddels bekende locatie. Het weer was ons gunstig gezind zodat wij ook gebruik konden maken van de weide. Leuk dus dat de aanwezige Autobianchi's daar weer eens opgesteld konden worden. Een aantal foto's werden door uw webmaster geschoten, welke ik U niet wil weerhouden. Natuurlijk werden er ook foto's van de aanwezigen zelf gemaakt, gauw kijken dus... Het was weer oergezellig, getuigen de foto's! Jan, Trudy en familie: wederom hartelijke dank voor deze geslaagde en vooral smakelijke dag!

  Klik >>HIER<< voor de foto's

 • Hemelvaarts-Puzzelrit te Haarlemmerliede 2008 

  Op Hemelvaartsdag, 1 mei 2008, vond de inmiddels derde puzzelrit van de Autobianchi Club Nederland plaats. Bert Drukker gaf aan dit jaar de spits af te willen bijten, dus wij waren benieuwd! Omstreeks 13.00 uur werden wij verwacht in De Zoete Inval te Haarlemmerliede. Aanvankelijk verwachtten wij dat het vinden van de juiste startlocatie reeds de eerste puzzel zou worden, doch dit bleek reuze mee te vallen! Er wachtte ons bovendien een leuke verrassing: wij mochten een nog niet bekende rode A112, eerste type, begroeten van Peter en Matthijs. In totaal namen 23 deelnemers (hierbij tellen wij tevens de organisator en diens moeder mee) deel aan deze happening. In totaal werden 11 equipes bemand/be’vrouwd’. Bert had een mooie route bedacht/gepland. De route had een totale lengte van ongeveer 100 kilometer. Onvoorstelbaar dat in de nabijheid van de nationale hoofdstad zoveel moois te vinden is! De molengang heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten alsmede de in bloei staande bollenvelden, Bert kon geen mooiere tijd uitgezocht hebben. De rit eindigde in een gezellig eetcafe, genaamd: Oudejans, gelegen in De Rijp. Aldaar werd,  onder het genot van een hapje en een drankje, gezellig nagekeuveld over deze geslaagde derde puzzelrit! Bert dank!!!

  Klik >>HIER<< voor de foto's