2 0 0 7

 • Le Autobianchi in Fiat a Torino 2007

  Op zaterdag 29 en zondag 30 september 2007 organiseerde het Registro Autobianchi een meeting in Turijn ter ere van het 50-jarig bestaan van de Autobianchi Bianchina. Aanwezig waren tientallen Autobianchi’s uit Italië, één uit Zwitserland en twee uit Nederland. De Nederlandse afvaardiging bestond uit Jaap met de Y10 GT en Luit & Annette (uw correspondenten) met de A112 Abarth. Op zaterdagochtend verzamelden zich vele Autobianchi’s bij het hotel in Grugliasco, een voorstad van Turijn. Op naar Mirafiori Motor Village. Na een uitgebreide -en heerlijke- lunch in Mirafiori Cafè werd koers gezet naar het circuit van het Centro Sicurezza Fiat in Orbassano. De volgende ochtend was het alweer vroeg verzamelen voor een rondrit door Turijn en een bezoek aan 'Azienda Dolciaria La Torinese', alwaar de panettone (heerlijk!) mocht worden geproefd en ingekocht. Dit mooie weekend werd vervolgens met een heerlijke lunch afgesloten in Mirafiori Cafè. Toen was het alweer tijd om afscheid te nemen. De twee dagen waren ‘omgevlogen’.

  Klik >>HIER<< voor de foto's

 • Autobianchi-Weekend: Er gaat niets boven Groningen 2007

  In het weekend van 8 en 9 september 2007 vond het jaarlijkse Autobianchi Club Nederland (weekend) evenement voor leden en Autobianchi liefhebbers plaats. Dit jaar was de familie Visser bereid de organisatie van dit evenement voor hun rekening te willen nemen. Zij bedachten een pakkende slogan, namelijk: ‘Er gaat niets boven Groningen’. Naar Groningen dus... Totaal wisten 12 deelnemers Wildervank te vinden. De opkomst was redelijk te noemen. Zaterdagmorgen stonden 5 A112’s en een Lancia Ypsilon (van Gudi en Ingrid) aan de startplaats van dit clubevenement. De zaterdag- en zondagrit hadden elk een lengte van ongeveer 95 kilometer. Over beide dagen verdeeld werden er een 33-tal vragen gesteld. Na afsluiting van de zondagrit werden de antwoordlijsten ter correctie ingeleverd en nagekeken. Tot slot willen wij de organisatie: Sjaak, Krijn, Janneke en Marcel hartelijk danken voor hun hartverwarmende gastvrijheid en de perfecte organisatie en verzorging van dit weekend. Onze  complimenten!!! Alle deelnemers kunnen volmondig beamen dat zij de daad bij het woord voegden: ‘Er gaat niets boven Groningen'!

  Klik >>HIER<< voor de foto's

 • Autobianchi BBQ 2007

  De Autobianchi BBQ 2007 werd dit jaar wederom georganiseerd te Schalkwijk. De opkomst viel reuze mee. De afgelopen weken was het weer niet al te best, dus we hadden onze bedenkingen! Toch bleek het weer de Autobianchi Club Nederland goed gezind. Af en toen verstopte de zon zich achter een wolk, doch we mochten zeker niet klagen. Op deze dag mochten wij 6 A112's en 17 leden begroeten. Een redelijk tot goede opkomst, mede gezien de vakantieperiode welke reeds in delen van het land gestart was.  Jan en Trudy hadden wederom gezorgd voor de BBQ's en de houtskool/de briketten en niet te vergeten: het vuur. Een ieder had zijn best gedaan en nam naast vlees, drank en andere lekkernijen ook goede zin mee, zodat het een uitermate geslaagde middag was.

  Klik >>HIER<< voor de foto's

 • Hemelvaarts-Puzzelrit te Renkum 2007 

  Zondag 17 mei 2007 was het dan zover: de puzzelrit van de Autobianchi Club Nederland. Het was lekker weer, de omgeving mooi, de opkomst prima!

  Het werd een relax-puzzelrit. We hebben genoten van alles wat we tegenkwamen: een kerkje uit 1517 met daarbij bijzondere bomen, een oud dorpje: Heveadorp met typische huizen, festiviteiten in Beekbergen bij de Veluwse Stoomtrein Maatschappij.  Een ijsje vlakbij Loenen aan de Vecht (een Hollandse gelato), het nationale park De Veluwe Zoom. Als laatste nog een leuk ritje voor een klein dapper autootje in de bossen met korte bochten (echter waren wij met een grote wagen). Dan uiteindelijk komen we bij het eindpunt uit: Herberg Rijzenburg. Daar hadden we uitgebreid buffet en de prijsuitreiking. Het buffet was oneindig, van alles wat...
  Al met al was het een geslaagde dag. Tot de volgende keer zullen we maar zeggen... Luit en Annette: zeer bedankt voor het organiseren. Wij vinden het knap om zo'n rondrit in elkaar te zetten waarbij je zoveel leuke dingen tegenkomt en dat zo goed beschreven is!!!

  Klik >>HIER<< voor de foto's

 • Sleuteldag te Hilversum 2007

  Op zondag 15 april 2007 organiseerde de Autobianchi Club Nederland een technische middag voor de leden van de club. Aan deze middag namen een 14 tal deelnemers deel. Niet slecht voor de eerste maal dat wij deze activiteit organiseerden. Zowel de beginselen van autotechniek, als onderhoud en ‘pech onderweg’ kwamen aan bod. Deze middag was zeer geslaagd. Allereerst door de deskundige hulp en informatie van Tom de With, welke een perfect uitgeruste garage/sleutelplaats ter beschikking heeft. Daarnaast willen wij een hartelijk woord van dank richten aan secretaris Luit en voorzitster Annette en Tom voor de voortreffelijke verzorging van het, zeker niet te ontbreken, natje en droogje!!!

  Klik >>HIER<< voor de foto's